ʥ
Връзката Ви с този сайт и обмена на данни е защитена
ı
ʦ
Сайтът използва бисквитки, за да можем да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı

Шлайфан бетон

Направа на индустриални бетонови настилки

Направа на шлайфана бетонова настилка

шлайфана настилка

Шлайфания бетон е подова настилка на бетонова основа с значителна якост и висока износоустойчивост, затова е предпочитана подова настилка за промишлени халета, складови помещения,надземни и подземни паркинги, супермаркети, магазини, рампи, площадки, домове. Шлайфаната бетонова настилка е най-практичната подова настилка и има широко приложение както за вътрешно, така и за външно ползване. В някои случаи шлайфания бетон е задължителна подова настилка.

Подготовка на основата

Основата на която предстои полагане на бетонова настилка е предварително подготвена. Тя е почистена, изравнена и положено полимерно лепило за връзка стар - нов бетон. След извършен монтаж на еластичен отделител по стени и колони се пристъпва към монтаж на армировъчна заварена мрежа.

Полагане на бетонната смес

Направата на качествена бетонна настилка най - вече зависи от вложените материали - армировка и бетонна смес. Според вида на заварената мрежа и класа на бетона се определя и характеристиката на бетонната плоча. Използваната бетонна смес обикновено е клас B25, но при под с по - високо натоварване е препоръчително клас B30. Бетонната настилка с вложени полиепропиленови фибри е дисперсно армирана и придобива по-висока  водонепропускливост, удароустойчивост, мразоустойчивост и повишава нейните експлоатационни характеристики. Машинното непрекъснато бетониране е необходимо и осигурява прецизно нивелиране и уплътняване на цялата площ с което се постига по - добър краен резултат.

Полагане на повърхностен втвърдител, шлайфане и полиране

В направата на индустриални подови настилки важен момент от процеса на изграждане е полагане на повърхностен втвърдител, шлайфане и полиране. Машинната обработка се извършва с помощта на специализирана техника - хеликоптери в строго определен момент и степен на втвърдяване на бетона. Ранното шлайфане на бетонната повърхност води до денивелация, а при късното шлайфане се получават локални пресъхвания. Затова голяма важност при изграждане на подовата настилка да се спази непрекъсността на процеса, времето на втвърдяване на бетонната смес, полагането на повърхностния втвърдител и климатичните условия.

Полагане на импрегниращо покритие

След извършено машинно шлайфане, за защита на бетоновата повърхност се пристъпва към полагане на импрегниращо покритие. Импрегнирането трябва да бъде равномерно с необходимата дебелина. След извършено импрегниране новата бетонна настилка е уплътнена, водонепропусклива, устойчива срещу надиране и механично изтриване, предотвратява развитието на бактерии, плесени и появата след време на петна.

Изрязване на привидни фуги

Последна стъпка в изграждане на шлайфана бетонова настилка е изрязване на фуги и запълване с полиуретанов пълнител с цел предотвратяване от появата на пукнатини в следствие на изменения предизвикани от съсъхване или температурни разлики.

Строителна фирма "Данев Строй" ЕООД изпълнява професионално изграждане на шлайфана подова настилка. Фирмата разполага със собствена специализирана техника, висококвалифициран персонал и опит, което ни позволява да изпълняваме всеки проект ефективно и качествено.

Галерия

Връзка с нас

Данев Строй ЕООД

Управител: Иван Данев
Адрес: София 1700, кв. Витоша ул. Георги Райчев 21Б

Телефон: 02 442 66 66
GSM: 0888 560 321

E-mail: office@danevstroi.bg

Запитване за оферта


* Полетата със звездичка са задължителни.

Adalize | MK1 v8.9.8 | RegNr. 18408 | webdesign Œ
û